Magazin

★★★★☆

Cum aleg cel mai bun sampon pentru mine?

In primul rand, ar trebui sa va cunoasteti putin mai bine scalpul si nevoile sale - are tendinta de a se usca, de a se descuama sau de a se simti gras dupa o perioada scurta de timp? Daca suferiti de oricare dintre aceste probleme ale scalpului, cel mai bine este sa optati pentru un sampon de tratament care pune sanatatea scalpului mai presus de toate. Cel mai bine este sa va consultati dermatologul.

Pe de alta parte, daca scalpul tau este normal, poti alege un sampon in functie de rezultatele pe care vrei sa le obtii sau de tipul tau de par. Hidratante, pentru parul cret sau decolorat, volumizant, detoxifiant... Exista de toate felurile. Si chiar daca doriti sa alegeti o optiune mai durabila, optati pentru un sampon solid.

Cum sa folosesti samponul in mod corect

Da, se presupune ca am fost invatati de mici sa ne spalam pe cap, dar s-ar putea sa nu folositi corect samponul.

Mai intai, cu parul ud, aplicati o cantitate de produs de marimea unei migdale intre maini si masati pana cand vedeti putina spuma (putin mai putin sau mai mult, in functie de lungimea parului). Apoi masati toate zonele scalpului si insistati timp de aproximativ 2 minute.

Daca aveti multe acumulari de produs pe jumatatea lungimii si pe varfuri, puteti sa masati si putin sampon, dar nu mai mult de cateva secunde. In caz contrar, puteti sari peste acest pas: spuma care se formeaza la clatirea finala cu apa este suficienta. Sfarsit.

Daca pana acum ai cumparat primul sampon pe care ti-a ajuns mana in supermarket, este timpul sa incepi sa investesti in parul tau. Iata care sunt cele mai bune sampoane pentru fiecare tip de par pe care le vei gasi.

Accepti cookies? Citeste mai mult